Helt i kjellern

Jorun og jeg gikk til Tjuvkjelleren mandag 13. august. Flott gåvær. Stille. Like mye sol som det var skyer. 18 grader da vi kom tilbake til Trollbu. Tur-retur Trollbu: Ganske nøyaktig 15 kilometer. Anbefales på det varmeste.
Tjuvkjelleren ligger på ca. 1100 meters høyde like sør for Tollevsrudnatten i Flå kommune. Fra Haglebu og Norde Lia kan du for eksempel følge heistraséen, den lengst sør, helt opp, eller følge blåmerka løype opp til stien merket med rød T og blått merke faller sammen. Eggedal Turlag har skiltet godt, og det er små problemer med å komme til målet. Det går sti helt fram.
Dette er en super tur i høyfjellet. Stigningen er på litt over 200 meter fordelt på ca. 7-8 km. Det er flere slake myrpartier underveis, og terrenget er småkupert med små tjern hist og her. Turlaget har lagt klopper over de mest fuktige myrene som gjør det enkelt og uproblematisk. Flott tiltak!
Dette er en fin tur for store og små, og er du heldig er det store muligheter for å se rein – enten enkeltvis eller i små flokker. Og de kan komme nærme, mye nærmere enn du kanskje trodde på forhånd….

Jorun gikk først, i tillfelle…
Umodne tyttebær og modne blåbær langs stien. Men ikke mange.
Fint å se vannfulle myrer igjen…
Motstandsfolk søkte tilflukt her under 2. verdenskrig.
Mulighetene er store for å treffe på rein.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.