Miljødød?

Den døde skilpadden var skyllet på land. Inntullet i plast. Avrevet forben.
Hva har skjedd…? Tragisk uansett.

Det er tirsdag 26. februar og vi har vært i Maracajau noen dager. Det begynner å gå seg til. Men varmen og sola setter sitt preg. Slapp, trøtt, solbrent og svært mange uvante lyder. Døgnet rundt. I motsetning til norsk fjellheim, er støynivået enormt. Apropo Fjellheim. De reiste i går kveld. Masse trøsteklemming, tårevåte kinn og hyggelige minner ble utvekslet brant nordmennene her før leiebilen forsvant ut porten. Fullastet til randen og vel så det.
Vi har strandvandret om dagen. Når det er høyvann/lavvann til det. I går fant vi en død skilpadde på stranden. Skyllet i land. Diger. Veide nok hundre kilo. Det ene forbenet var revet av og det ene bakbenet var innviklet i plast. At den var hemmet av plastikken, tror vi på. Hva som skylles døden, er usikkert. Kanskje en båtpropell…?
Vi har vært og handlet hos Gringoen, vi har vært å spist innbakte (nydelig) reker på den nye Pancaen og to et par Caipirinha i tillegg til Stella øl. Gringoen får bare mer og mer utvalg av varer. Behovet for handleturer til Natal avtar i takt med det. I alle fall når det gjelder matvarer og drikke.
Det har lynet og tordnet endel. Og det har vært trykkende varmt. Men snart blir vi mer vant med klimaet…

Herlig gjensyn med strand, hav, varme og sol…
Død skilpadde på stranda. Inntulla i plast og avrevet forben. Tragisk og trist.
Død skilpadde på stranda. Inntulla i plast og avrevet forben. Tragisk og trist.
Tore trenger ikke leke murer. La på membrand på soveromsvinduene ut mot havet.
Bianca, og pappa Fabiano underholdt oss med gitar og sang i anledning at T & T reiser.
Bianca, og pappa Fabiano underholdt oss med gitar og sang i anledning at T & T reiser.