Gjør byen renere!

Maracajau er blitt mye renere og det er mye mindre søppel. Det er stor forskjell bare fra ifjor.Strendene likeså. Det går stadig folk å plukker søppel og rydder opp. Det er flott å se!
Fabiano og tre kamerater har satt i gang et søppelprosjekt her i Maracajau. De lager søppelkasser av bl.a. bilgummi og har planer om å sette disse ut i hele Maracajau og på stranden mot MC4 og mot Manoa. De har per dags dato laget og satt ut 10-15 stykker. Målet er å montere opp 100.
Gamle bildekk blir Fabiano & CO. sponset med, men det trengs litt andre ting også.
Fabiano har laget plakater som skal trykkes og settes opp.
De skal oppsøke skolene og idretten for å informere om hvor viktig det er å kaste søppel der det skal kastes, ikke på gata og stranda.
Styret i MC4 har satt i gang en innsamlingaksjon for å bidra Fabiano og kameratene med noen R$. Vi skal også oppfordre de brasilianske vennene våre i anlegget om å gjøre det samme.
Jeg tror det vil være god markedsføring for MC4 og bidra litt økonomisk til prosjektet.
Det er ikke snakk om store kostnader for kameratene, men de betaler mesteparten fra egen lomme.
Det er kommunen som skal tømme søppelcontainerene etterhvert som de blir fulle av søppel. For vi håper jo at de skal bli brukt…!
Men til noe helt annet. Har vært inne på klima og vær tidligere. Og det bare fortsetter med ustabilt vær. Helt plutselig begynner det å stormblåse. Så bøtter det ned og så titter solen fram igjen som om ingen ting hadde skjedd. Merkelig og som sagt, dette har vi aldri opplevd tidligere. Klar vi reiser på en annen tid av året neste gang. Oktober, november, desember, januar, februar er nok best.
Så er det bare Jorun og I som er igjen i MC4. De fire siste reiste torsdag kveld. I dag kommer det sikkert brasilianere på besøk. Enten de som leier eller de som eier. Eller begge deler.

Siste kvelden med gjengen… Fra høyre: Marianne, Oddmund, Jarle, Liv, Jorun og PerH.
Cid på hotellet er en blid og koselig kar som gjør alt for at vi skal trives.
Her er Fabiano og Francisco – to av de fire kameratene som har satt i gang prosjektet. De to andre heter Rafael og Valdinha. På plakaten, som Fabiano har laget, står det: Søppelet kan ikke snakke, men søppelet forteller mye om den som kaster…
Vannet skal fram. Store nedbørsmengder har ødelagt deler av strendene.
Vannet skal fram. Store nedbørsmengder har ødelagt deler av strendene.
Jeg fikk Jesus-drakt av Oddmund og Marianne. Fabiano synes den også var fin. Men brasilianeren spiller vel på feil bylag, vil jeg tro.