Det går mot høst…

Årstiden får ta skylden for det ustabile været i Maracajau. Det skifter veldig. Fra dag til dag. To dager med flott vær på det meste. Så skyller chuvaen inn. Vindkast opp mot stiv kuling. Høye bølger slår innover stranden. Regn i bøttevis. Så våkner du til knallblå himmel og stekende sol igjen. Ca. 30 grader pluss er det derimot hele tiden.
Men det er altså årstiden som endrer seg. Som i Norge, men motsatt. Det går mot vår og sommer i Norge, men det går mot høst og vinter her i Brasil. Høsten og vinteren kan være ganske tøff i Brasil. Men snøen uteblir. Som regel.
Det er flott å se hvordan de rydder og ordner opp langs strendene. Og i gatene inne i byen. Det er stor forskjell fra kun et år eller to tilbake. Traktor med stor henger, trillebårer, folk med rake og rive og spade og kost. Forskjellen er faktisk veldig stor!
Folk smiler også mer. De er mer fornøyd enn tidligere. De hilser og tuter og vinker og tommelen opp. Det er svært få, om noen, utlendinger rundt og i Maracajau. Det er oss som bor på MC4 og MC1. MC1 er et tilsvarende condo som MC4. Bygget tidligere. Men innfødte turister er det selvsagt. Fra Natal og litt lenger unna. Så er det også endel andre sør-amerikanere her, men svært få.
De innfødte skjønner jo at vi bidrar til «velstand» og mer inntekter. Vi legger igjen ganske mye penger i forretninger og restauranter – badeland, taxi-næring, buggy, ATW, guidede turer, dykke-opplevelser ute på revene…
Vi i casa 40 satser kanskje på at neste opphold skal være i november og halve desember 2019. For å komme litt unna den lokale høsten og vinteren 2020.

Blide gutter på strandtur.
Spektakulære skyer dukker stadig opp i Maracajau…
Caipirinha er aldri feil. Her på gamle-Panzaen.
Far og sønn sykkelreperatørene.
Flere spektakulære skyer.
Familie på strandtur. Sjekk musikkanlegget bak i bilen. Det hørtes!!!
Frisør Rafael ordner med en svært fornøyd Jorun. Legg merke til boksen på hylla – fatøl fra Aass!
Ivrige tilskuere da Jorun klipte seg. De viste bilder fra sol og strand, vi viste bilder fra fjell og snø…