Festen er i gang!

Lørdag startet karnevalet. Det fortsatte i går og i dag og tirsdag og onsdag. Da er det slutt for denne gang. Fest, høy musikk, dans, maling, mat og drikke. Som seg hør og bør.
MC4 er fullsatt, tror vi. Nesten. Det er egne p-vakter(!) Bido og Edson – for å holde styr på bilene og folket. Inne på anlegget og utenfor. Hvem kommer og hvem går…? Hvilke personer har adgang, hvem bor her – hvem leier. Logistikk på høyt plan.
Nok en gang må det nevnes at Internettet hos oss tar kvelden når det er så mange. Casa 40 har ikke eget nett. Det kommer nok i løpet av året. Ellers er det håpløst å kommunisere på dagtid. Mellom 03 og 06 går det greit, men ikke ellers.
Så må det også skrives at det regner mer enn vanlig her og det er mindre sol enn vanlig. I alle fall slik vi er blitt vant til side 2012… Men temperaturen er jevnt over den samme. Snaue 30 grader.
Inne i Maracajau hadde de rigget opp en buss over tre etasjer som dekket mye av hovedgaten. Her blåste det ganske kraftig fra enorme høyttalere. Søndag sto i ungdommens tegn, med dertil musikk og dans. Fantastisk.
I går reiste Veivåg hjem til Bergen. Trodde vi, men innenriksflyet fra Natal til Fortalesa ble kansellert. Overnatting i Natal og hjem i dag. Forhåpentligvis. I dag reiser også Helge Larsen hjem, etter et solid opphold…
I dag, mandag 4. mars, blir det ny runde med manikyr og pedikyr på formiddagen, men det blir festaften igjen på anlegget, med orkester og sambamusikk for alle penga.
Apropos musikk…. Nesten nærmeste nabo hadde fest midt på dagen i går. Enormt musikkanlegg, rundt tyve personer og ganske mye promille. Men kl. 18.55 ble det stille, Musikkanlegget ble slått av og alle forflyttet seg med mat og drikkevarer til et annet sted på anlegget.

På besøk hos Louise. Koselig sted med flott utsikt. Reidun, Jorun og Marianne.
Hos Liv og Jarle… Liv, Reidun, Åge, Oddmund og Grethe.
Full fart på fellesen lørdag. Høy musikk og mange om dansegulvet…
Festen er over for denne gang – eller dagen.
En liten tyvstart på karnevalet for disse karane.
De unge i Maracajau forbereder seg til den store festen som går over fem dager.
Brassene elsker vafler med syltetøy og brunost… det ble ikke mye igjen!
Det regner mer enn vanlig – mer skyer, mindre sol.
Brasilianerne elsker å bade i bassenget. Helge og Bjørn-Åge skal dukke seg i havet.
Bido og Edson jobber ekstra med å holde styr på mennesker og biler.