Renner vekk

Publisert den

Påsken starter om fjorten dager. Men er det noe vits i å handle kvikklunch og mandariner? Er det noe vits i å blåse støv av bortoverskia? Er det noe vits i å melde seg på Holmvassløpet?
Det har skjedd store endringer i snømengde og skiopplevelser i fjellet den siste tiden. Temperaturen varierer veldig og det er mye vind. Når sola er i full blomst og varmegradene kryper opp mot ti – samtidig som vinden herjer – renner påsken vekk. Sakte, men veldig sikkert.
På formiddagen i dag var det grått, lite vind og varmegrader over fjellet. Men utrolig lite snø mange steder. Løypemannskapet hadde gjort en glimrende jobb lørdag morgen, men vannet flommet i løypene mange steder.
De ivrigste går på ski, nesten uansett. De mindre ivrige finner lett unnskyldninger for å la det være. Slik har det bestandig vært. Felleski eller ikke felleski. Vi håper snøen i fjellet varer til over påske. Så blir det et par-tre dager med vår, før vi får reprise på fjorårets gigantsommer. Det ser vi fram til!
Dagen derpå var det strålende sol, minus 7 og kraftige vindkast. Er det ikke det ene, er det det andre….
Jorun gikk på ski over fjellet. I gikk motsatt vei. På beina, altså uten ski. Det var glimrende. Flere gjorde det samme. Da vondtene herjer, er det flere av oss som ikke er så skarpe til å stå utfor på ski lenger. Dessuten var det hardt og fint og vi satte ikke spor som skifolket kunne irritere seg over. Det var forresten ikke så mange av dem, kun tre stykker. En med så bakglatte ski at han ble forbigått av gående på flata og i stigningene…

Dagen derpå – med masse sol, blå himmel og supre løypetraséer. Både for skiing og gåing.
Med Haglebunatten i bakgrunnen er det flott å være på den siden av dalen også…