Vinterskjønt

To fantastiske dager midt i desember. Fjellet viser seg fram fra sin beste side. Fullstendig vindstille, blå himmel, varmende sol og 7 grader. Minus. Det knaker i snøen. Jeg vil tippe det totalt har ramlet ned ca. én meter med snø dette året. I alle fall på Trollbu. Det nærmer seg jul. Snøen laver ned. Men det stopper i god tid. Minusgradene er behagelige. Vinden likeså. Det er nemlig musestille. Vimpelen henger rett ned og vifta på taket beveger seg ikke en tøddel. Så blir det innflytting. Pakkenelikkene er det endel av. Mange turer ned de tretti metrene fra p-plassen. Etter at femten prosent av en meter er fjernet. Så blir det skiturer. Ikke jeg. Har mer enn nok å drive med rundt hytta og i hytta. Forberede elektriker-jobbing. Møter med hyttenabo og endel andre ting som er påkrevd. I morgen kommer kanskje Liv og Lasse. Dagen etter kommer Birgitte og Hans Petter. De blir til dagen etter. Mat skal forberedes. Lages. Det krever sitt. Så skal det jo koses litt også. Øl og gakkgakk. Det er tingen. Ikke for mye, men sånn helt passe. Ute er vinden i ro. Det kan ikke skrives for mye og ofte om akkurat det…