Over og ut

Hytteforbudet er over og ut. Ferdig for alltid. Mandag 20. april 2020. Samtidig inviterte fjell og sjø til fest. På programmet sto et fantastisk vær. Med båt og på ski. For enkelte. For fjellfolket var det akkurat tidsnok til å få noen dager og kilometer med snø under fellene. Flaks for dem. Og flaks for alle andre som benyttet anledningen til å reise på hytta. Endelig.
I fjellheimen er det nå varmegrader døgnet rundt. Det liker vinteren dårlig. Snøen må gi tapt, selv om den holder imponerende ut.
Fjellveiene utbedres. Trafikken øker på fjellveiene og de må oppgraderes og utbedres. De skal rettes ut der det er mulig å rette ut. Samtidig tilrettelegges det for nye veier til hytter som ønsker det. Grunneierne har aldri fri. Ikke sommer. Ikke vinter.
Jorun er på ski om dagen. Lange turer innover fjellet. Det blir fort bortimot et par mil. Jeg holder meg langs hytteveggene. Nok med å flytte snø som jeg har flyttet x antall ganger tidligere. Bort fra gangveier, ned fra tak, bort fra terrasser, trapper og inngangspartier. Kall det gjerne det glade vanvidd. For det er det det er.