Slik er det bare…

I helgen har det vært bursdag. Line fylte år 17. oktober. Det ble lunch på torgkaféen i Drammen og kaffe og kaker på Marienlyst. Så ble det treff to dager senere også. Deilig mat i Svaneveien. Hanna og Hans Marius sto for menyen og det smakte kjempegodt.

Det er fortsatt oktober. Det er mer vinter enn høst de fleste steder og det er stadig forunderlige ting som skjer.
I fotballen, i bilverdenen, i USA, i by og land og fjell. Internettet er fortsatt kommer for å bli på tross av at Apple lanserer oppdateringer som gjør at telefonene ikke fungerer som de skal. Flere tror at nå må de kjøpe ny telefon eller datamaskin. Verden vil fortsatt bedras. Enten på grunn av USAs mektigste mann eller på samlebåndet til bilindustrien. Corona eller covid 19 eller pandemien får skylda for det meste. Jævla greier. Nå blusser det opp igjen. Og hvem er skyld i det? Ikke USAs mektigste mann, i alle fall. For han er blitt immun. Mot hva da….. ? Trolig er svaret sunn fornuft. Makan til klovn. Og makan til amerikanere som kombinerer munnbind og skylapper. Og nå er det snart valg i USA. Spennende. Donald vil nok ikke godta annet enn seier. Hvis ikke blir det spetakkel de luxe.

Og bilindustrien som også skylder på covid 19. Pandemien har skyld i forsinkelser, prisoppgang, fanatiske lanseringer og tåkeprat. Makan til klovner. Og bensinprisene svinger verre enn Bobbisåks. Og bilistene ligger i sivet og vaker. De bare venter. Venter på at prisene skal nå bånnivå. Gud vet hva det er, men de ligger å vaker…. Så slår de til og går over lik for å komme først til pumpene. For ingen vet når det plutselig er to kroner mer for literen. Restlagrene skal til pers. Nå er det kun radiobiler med skjøteledning som gjelder. Og batteridrevne og oppladbare sparkesykler. De ligger over alt. Slengt i bakken som annet ispapir midt på sommeren.

I Viken har toppfotballklubbene MIF og SIF snart overtatt det som er av dårlig plasseringer og resultater. De som var så dyktige og gode på papiret. De er ikke skygger engang av hverken seg selv eller andre. Makan.

Og i fjellet er det kommet snø. Mye snø. Jeg målte 29 cm på terrassegulvet på Trollbu. 21. oktober. Da regnet det og det skal regne et par døgn til. Måtte bestille brøyting for å komme fram til hytta. Skikkelig unødvendig. Og hvor er Hondaen….? Makan.

Men. Det er bestandig ett men. Vi andre er gode, vi er dyktige og vi er kreative og flinke i alt vi foretar oss. Ikke tvil. Det er deilig å skylde på andre. Se svakheten hos andre. Rakke ned, gjøre narr av. Det er jeg veldig god på – og har tenkt å fortsette med det… Slik er det bare.