Januar

2021 er her. Det samme er årets første måned. Den fremstår som hvit og fin, kald og klar. I alle fall her på Haglebu. Det er kommet nok snø og temperaturen har stabilisert seg på pluss minus 10 blåe grader. Det er ypperlig skiføre og suverent preparerte skiløyper. Både i lavlandet her på fjellet og oppe i selve fjellheimen. Med felle-ski under beina er smøring ikke noe problem lenger og det er bare å legge i vei. Skituren mot Flatvollen og opp mot Rypekrysset og over Storlifjell er bare helt magisk. Herlig, rett og slett. Og ikke vanskelig å gå, før du skal ned igjen mot Storliveien og videre ned til Trollbu. Der er det ikke helt greit, for enkelte. Det er ganske bratt og det er raske forhold. Og det hjelper lite med raske briller, for å si det slik. Vonde knær og vanskeligheter med balanse av den grunn skaper problemer nedover, men blir det for ille er det bare å ta skiene av den bratteste biten. Resten av turen er bare flott og meget behagelig å gå. Rundturen for amatører tar drøye to timer og er på ca. 10 km.
Forresten. Ikke alt er flott. Det er jo bestandig et men. Strømbrudd. Det florerer av strømbrudd. Hvorfor det? Hva er grunnen til at strømmen stadig blir borte. Hvorfor er forholdene her i fjellheimen eller Eggedal i årsskiftet 2020/2021 som de var rett etter annen verdenskrig? En ting er at strømmen blir borte, en annen ting er hva det kan forårsake av skader på elektronisk utstyr. Og kom ikke her å si at det har vi da ikke brukt for i fjellheimen. Det er bare tull og tøys. Internett har kommet for å bli. Det har også diverse modem og routere og andre duppeditter som vi er avhengig av og som igjen er avhengig av strøm. Dette utstyret blir lett skadet i forbindelse med strømbrudd uten forvarsel. Kraftleverandøren varslet strømbrudd en times tid en dag. Det er helt greit. Men i løpet av den tiden de var nede, prøvde de å starte strømmen igjen tre ganger uten at de lykkes med det. I løpet av ti minutter kom og gikk strømmen. Ikke bra og helt unødvendig. Nei, vi betaler en drøy pris for strøm i fjellheimen, men varene som leveres står ikke i stil. Monopol på levering av strøm….?! Skulle ikke vært tillatt.

LES!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.