Mars

Tiden på året som er både vinter og vår. En måned som kan være tøff. Men den bringer lyset raskere på banen om morgenen og holder ut lenger om kvelden. Så er det tiden rett før påske. Tiden som mange reiser til fjells for å oppsøke kulde og snø. Selv om de samme folka ikke liker hverken kulde eller snø. De bare må. Må bruka hytta som står der alene for seg selv. Og i disse pandemi-tider er det jo en fordel å komme seg ut og vekk og opp i natur og ødemark, selv om det ikke er så øde hvis mange nok reiser til fjells.

På Trollbu har det kommet kjæledyr. En hund. Ludde. Hund eller bikkje. Jeg har problemer med å si hund. Det blir litt for pent. Samtidig er det stygt å si bikkje. Grusom uttale. Ludde er skapt av Jorun. Den er strikket og krever derfor lite stell. Den er snill og rolig. Bjeffer ikke og krever null lufting, morgen som kveld. Den sover hele natten og hele dagen for den saks skyld. Utgiftene til mat og veterinær og medisiner og vaksiner er også svært begrenset.

Så er det ski-VM. Og Norge forsyner seg grådig av medaljene. Ikke uventet når det konkurreres i nordiske grener. Flere norske har utmerket seg positivt, men det er et par som har vist fram sine dårlige (tåpelige) sider også. De er kvinner og de har Weng til etternavn uten å være i familie. De er dyktige idrettsutøvere. Men der stopper det. Makan til å bomme så til de grader. Å vise det i full offentlighet. Den ene – hun med hatten – er jo bare helt på jordet de fleste gangene hun er på TV og skal prøve å si noe. Jeg flaues…

Da er det mye bedre å snakke om været. Det har den siste tiden vært ustabilt og krevende på mange måter. Det har blåst mye. Skikkelige kast. Opp mot 30 meter i sekundet. Når det har vært skikkelig mange blå, har det vært mer enn kaldt. Men sola varmer mer og mer. Tildels stille vær og sol gir behagelige minutter i solveggen. En stakket stund.
Men det kommer mer. Vi må være tålmodige. På samme måten som vi må være tålmodige i forhold til pandemien, smitte, vaksine, avstander og munnbind. I følge ekspertene blir det bedre tider når mai måneden er godt i gang. Vaksinen kommer kanskje med varmen. La oss håpe det.

Oppe i fjellet arbeides det. Med adkomster, veier, grøfter, kloakk, vann inn og ut. Flere hyttetomter og hytter, med andre ord. Storlifjell. Det er Medalen som står for utbyggingen av rundt femti hytter.
Her kan du se video… https://youtu.be/fMzMwCPTYFY Her kan du lese mer… https://storlifjell.no