Grøftelangs

Så var det dags for å gå grøftelangs med Reidar igjen. Innover hans kjære og naturskjønne omgivelser. Vi gjorde en liten vri og valgte midtsommer i stedet for høst-turing. Men det er jo muligheter for å drive turing senere i år også. Tom Røren kom fra Ula og I kom fra Svelvik. Vi møttes på Konnerud – hjemme hos Reidar. Ikke enkelt å finne fram. Derfor møtte Reidar oss og Subaruen fungerte som følgebil. Konnerud er blitt en enorm byggeplass…! Ferdig snakka, som Kopland sier.
Vi (Reidar) kjørte til Dammyr og derfra gikk turingen videre til fots. Litt truende vær, men Reidar har lovet oss null millimeter nedbør. Det ble reneste pilgrim-vandringen etterhvert. Og huggorm møtte vi også, og frosk og ei forvirra and. Jøss, naturen var med oss i dag. Herlig tur som varte noen timer, ikke på grunn av avstand – ca. 8 km – men guiding og skravling. Vi starta altså ved Dammyr og gikk til Svartevannet, der ble det mat for Røren holdt på sulte ihjel, som vanlig.
Å rusle tilbake igjen herfra ble for snaut, så Reidar fant ut at vi skulle prøve oss videre til Annevannet. Store Annevann. Reidar var veldig opptatt av multeblomst og tyttebær. Var stadig på jakt etter steder han kan vende tilbake til for å høste… Så bar det ned igjen, tok blåmerka løype ved Svartvannet over til Vesle Gravdal. Gikk forbi Kalvekulp og ned til Dammyr igjen. Vi gikk på en ufyselig ormejævel som lå i grusen. Den forsvant raskt inn i skogen, og takk for det.
Så var vi tilbake til den trofaste Subaruen som tok oss tilbake til parkeringsplassen og bilene våre. Nøyaktig klokka 15, som Reidar hadde antydet. Imponerende! Vi begynte å få litt dårlig tid. Hokksund og Sanden og Sorgenfri klokka 17. Og Reidar skulle spise tomatsuppe besøke frisøren.
Takk for seg. Flott tur i trivelig selskap!