I medvind motstrøms

Nå er det Svelvik som gjelder. Svelvigen Brygge i (ved) strømmen. Stort sett alle har flyttet inn. Jorun flyttet inn fredag 10. juni klokka 09.30. Vi reiste fra Haglebu om morgenen klokka 05. En del andre ting vi skulle før overleveringen. Alt gikk greit. Og signeringen gjorde Jorun eier av en flott leilighet i bygg 4. Viken flyttebyrå kom klokka 12, de bærer, vi stabler og rydder unna. Det var bare så vidt vi maktet å holde unna. De jobben skikkelig. Men er like blide. Herlige karer fra Litauen. Den ene bor på Steinberg den andre bor i Skotselv.
Lørdag feiret Celine sin 12 års dag. Vi var der naturligvis – klokka 13 og utover. De som pleier å komme av voksne og barn var der. Hyggelig det. Søndag spiste vi middag med Svelvik mafiaen på Lees i Svelvik. Så var vi på Batteriøya rett utenfor og hørte mye fin korpsmusikk og sang – av unge og eldre. Noen med instrumenter og andre med instrumenter som kanskje ikke skulle hatt instrumenter. Det var nemlig Sang og Musikkens Dag mandag 13. juni. Koselig og fint arrangement. Så gikk dagene med pakking ut og venting på garderober. De kommer og kom med Bring fra Ikea torsdag 16. juni.
Onsdag 15. juni kom Line og Jan Olav og Stella og Birgitte og Hans Petter, med flotte blomster. Jorun var hos Liv og resten av symøtejentene. Jeg kjørte henne og hentet henne. Jorun er ikke i form… Fredag kom Hans Marius på ettermiddagen. Med flott blomst, jordbær og kake. Han og Thea skal til Roma mandag, hvis det ikke blir streik. Håper de kommer seg av gårde…! Samme dag fikk vi ordnet vaskemaskinen. Spesiell historie det også. Lørdag 18. juni kom Kari og Anders klokka 10 for å hjelpe oss med garderoben. Det endte med at de gjorde omtrent alt sammen. Jeg fikk lov til å sette sammen 14 skuffer. Lørdag kl. 15 kom jentene – Celine og Adelén. De skal være til søndag. De hjalp til både med å bære og å ga i veien.
Etter at det meste hadde roet seg, kom motortorpedobåten «Steil» glidende motstrøms. KNM «Steil» er det tredje seriefartøyet i Skjold-klassen, som er den norske marinens MTB-serie. Det første fartøyet i klassen var KNM Skjold (P960), som ble sjøsatt første gang i september 1998.