S N Ø !

Snømengden setter rekorder i vinter. Mange år siden sist. I fjor var det ikke snø i det hele tatt – nesten. Nå har vi fått metervis. I alle fall her på Haglebu. Hvis vi ser bort fra alle problemer snøen har medført, er landskapet utrolig vakkert. Ren og hvitt, ofte sol og blå himmel, lite vind og passe minusgrader.
I motsetning til i lavlandet. Svelvik f. eks. Her har det vært ufyselig vått, isete, glatt og subbete. I skjønn forening. Snakk om motsetninger. Det er tross alt kun 15 mil mellom de to stedene.
Men. Verden er ikke bare snø. Bare nesten.


Strømpriser, matpriser – alt er dyrere. Det merkes. Mange sliter, mange er oppgitte og har store problemer med å klare seg økonomisk. Fullt forståelig. Men vi må huske at vi har levd i flere år med skikkelig velstand. Vi har kunnet unne oss det meste. Strømregningen var ikke verre enn et par-tre halvlitere. Maten var kanskje ikke billig, men vi klaget ikke. Vi handlet det vi ville handle. Og det gjaldt også duppedingser og greier vi knapt nok trengte. Klær og utstyr. Verden ble plutselig endret. Ganske raskt ble hverdagen en helt annen. Nå er det virkelig vondt for mange. Vi må begynne å tenke oss om før vi laster ned nettsider og handler i hytt og pine….

Jeg har vært langt bakpå når det gjelder å gjøre noe i det hele tatt. Jorun er en maskin som jobber både ute og inne. Hun betyr mye for meg, og veldig mye i den siste tiden. Sammen med Line og Jan Olav har hun holdt det meste av snøen vekk fra Trollbu, både på bakken og på takene. Jeg er veldig takknemlig!!! Hele familien har støttet meg. Utrolig flott. Grunnen til mine problemer er rett og slett lavt stoffskifte, som jeg ikke unner noen å bli rammet av!. Det er en stor prøvelse og skaper masse frustrasjon. Nok om det.

Vi har flere hyggelig sammenkomster med de nærmeste. Både i Solbergelva (julaften hos Line), Svelvik (Joruns 70 års lag), Sande, Trollbu, Prestfoss, Krokstadelva og Fredrikstad (familieselskap hos Birgitte og Hans Petter). Det er utrolig hyggelig! Vi har vært på to harryturer med Bjørg og Håkon. Jorun var 70 i oktober og Bjørg fyller 70 i januar. Man trenger vin, må man vel vite….
Hanna Sofie og Sander har flyttet inn i ny leilighet på Gulskogen. Kjempefint. De trives veldig bra. Sander har fått jobb på Gulskogen skole og Hanna jobber på Konnerud. Hans Marius og Thea har kjøpt seg hus på Åskollen – Klippern 15 -og skal flytte inn i mars 2023. Herlig. Det er såååå fint…

Jorun har fått sine skiturer, ikke så mange som hun ønsker, men det er på grunn av snøen. Hun må være tilstede rundt Trollbu for å flytte den. Men når hun får spent på seg fellene har løypene og skiføret perfekt.

Vi har så vidt begynt på 2023. Snøen og været dominerer, men livet er jo så mye mye mer. Vi må ta vare på tiden – øyeblikket – tørre å bruke den hemningsløst…. gjør vi det?