Tur-jentene

Signe Auen Langestrand, Anne Karine Thaastrup Johannessen, Jorun Gautneb og Rufus dro fra Haglebu om morgenen 17. august 2023 via Geilo til Tinnhølen, som var utgangspunktet for vår 4-dagers tur. Været var bra og vi la i vei til Sandhaug – 14 km. 

Vi gikk litt feil mot slutten av målet – viktig å følge T merkene, men en liten forsinkelse var greit. Godt å komme til koselige Sandhaug der vi først fikk nyte en halvliter i sola. Vi installerte oss i et hyggelig 4 sengers rom – Rufus bodde i uthuset, men det var greit for en sliten hundekropp. Her var det dusj og innlagt wc – luksus på vidda spør du meg.  Nydelig middag med dertil en flaske vin på 3 kløveret smakte fortreffelig.Det ble tidlig kveld for slitne kropper. 

Dagen etter: opp tidlig med pakking og nydelig frokost. Vi gikk fra Sandhaug kl 9 mot Lågaros. Fint turvær i starten, men litt regn underveis og mot slutten.  Anne Karine slet med sin vonde legg, men gikk på. Brukte støttestrømper og måtte ty til Paracet underveis. Det ble en lang tur – 22 km og vi så hytta en god stund før vi kom frem, men sånn er det på Hardangervidda. Vi brukte ca 9 timer inklusiv pauser. 

På Lågaros, selvbetjent hytte, var det kun oss så vi boltra oss med fyring, tørking av tøy, kroppsvask i vannet utenfor og enkel matlaging. Rufus bodde også her i uthuset da hunder ikke kan tas med inn i hytta. Etter en lang dag ble det tidlig natta for vi skulle tidlig avgårde dagen etter. 

Vi var tidlig oppe, mye måtte ordnes før vi forlot hytta, men kl 08.30 la vi i vei til Rauhellern, 22 km. Det var meldt regn så vi iførte oss regnbukse og regnjakke. I begynnelsen var det bare tåke og litt yr, men mot slutten ble det skikkelig regnvær. Beinet til Anne Karine var fortsatt vondt, men hun tok Paracet om kvelden og om dagen og brukte støttestrømpene. Tapper og med gå-på-mot gjennomførte hun med glans. Vi måtte vasse i sokkene over en brei elv i Geitvassdalen – smart med nye tørre sokker på den andre siden  av elva. Jorun brukte i tillegg plastposer inne i fjellstøvlene og det var veldig bra. Men vi ble jo våte i det været. 

Vi ankom Rauhellern etter ca 9 timers vandring – slitne, men fornøyd. Vi fikk dusja og så vidt plass til å henge opp vårt våte tøy til tørk i tørkerommet – vi var jo ikke alene. En god øl først og deilig middag med god italiensk rødvin, smakte nydelig. Så var det tidlig natta og spente på neste dag som starta med duskregn. Men så kom sola og vi hadde en fantastisk siste etappe til Tinnhølen på ca 19 km. Flott løype ble vi anbefalt som fulgte høyden – da slapp vi å traske i våte myrer. Da vi kom til Tinnhølen bada både Anne Karine og Signe i det iskalde fjellvannet – det frista ikke Jorun, men et fotbad var bra. 

Tusen takk for en flott tur – vi har glemt at vi var slitne og husker den vakre naturen, fjellet og mye moro på tur. Rufus er en fin hund og koselig å ha med på tur.