Her kommer vinter’n

Synger Jokke.
Vinteren kommer. Høsten går. Slik er det. Hvert eneste år. Det kommer snø. Okke som. Enten man vil eller ei. Høsten er en fin tid. Som våren og sommeren. Vinteren… er og blir den tvilsomme og mest fryktede årstiden. Vi er per tiden i november. Sånn ca. midt i måneden. Det er kommet snø mange steder. På Haglebu er det 30-40 cm. Det er nok. Hvis det skal komme snø i det hele tatt, er dette nok. De mest ski-gærne får fellene under beina og kan stavre seg av gårde uansett. De går jo på rim. Ikke vers, men den hvite antydningen til snø som dukker opp før det eksploderer i det grusomme. Som skaper kaos på veiene og kaos i skiløypene. Bikkjer, skøyting, bruke beina… Nesten krig. Biler som sklir. Leddbusser på tvers. Lårhalsen synger på det siste verset. Legevakta fylles opp med mennesker som ikke har tid til akkurat dette…. å sitte på legevakta i time etter time.
Nei. Årstiden uten snø og kulde er å foretrekke. Alt annet prat er drømmer og uvirkelighet. Jeg lengter allerede etter vår – lysere tider, utepils og kortbukse. Ingen over. Ingen ved siden. Ferdig snakka… Og vi er bare i november!?!?
Uansett. Her er noen bilder som har masse positivt i seg, selv om altså vinteren kommer…